RoyJanssenFotografie, de digitalisatie specialist

 

Bij RoyJanssenFotografie digitaliseren wij uw videobanden, cameratapes, negatieven, dia’s, foto’s.
Dit doen wij met de grootste zorgvuldigheid en precisie voor u.

Al jarenlang zijn wij specialisten op gebied van bewegend en stilstaand beeldmateriaal.
We verwerken opdrachten voor consumenten en bedrijven.  Dit bieden wij aan tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding die u kunt vinden. 

Wij beseffen ons dat uw materiaal zeer kostbaar en dierbaar is en gaan hier met uiterste zorgvuldigheid en respect mee om.

Uw opdrachten worden altijd door ons eigen personeel en op onze eigen locatie uitgevoerd.

Wij zijn u graag van dienst!

Wij zijn 6 dagen per week geopend om uw opdrachten aan te nemen. U hoeft daarvoor alleen het contactformulier in te vullen en wij nemen zsm contact met u op. Natuurlijk kunt u ook zelf bellen of mailen. we zijn u graag van dienst.

Video, digitaliseren
video digitaliseren

Videobanden en Cameratapes Digitaliseren

Veel mensen hebben oude VHS banden, cameratapes, videobandjes, vol met herinneringen aan dierbare gebeurtenissen.

Veel van dit beeldmateriaal ligt in kasten te verstoffen en kan vaak niet meer bekeken worden door gebrek aan afspeelapparatuur of aan kennis en tijd om het zelf over te zetten. Zonde natuurlijk, wij zetten het graag voor u over!

Niet alleen de consumenten systemen, maar ook de professionele systemen kunnen wij digitaliseren.

De tapesoorten die wij kunnen overzetten zijn:

Welke Soorten Tapes:

VHS , VHS-C,  Video 8 , Hi8 , Digital 8 , miniDV, MiniDVD, DVD-Video

Opslag als bestand op USB (of Externe Harde Schijf)
Wij digitaliseren videotapes meestal als bestand naar een (externe) USB-Stick of harde schijf en doen dat in MP4 files. Hiermee kunt U zelf uw video’s bewerken in een video-bewerkingsprogramma en eventueel naar DVD branden. De MP4 bestanden zijn bruikbaar op apple en Windows computers en ook direct afspeelbaar op uw Smart TV.

SD of HD
Indien u over HD opnamen beschikt, kunnen wij de bestanden opslaan als HD files. Wilt u uw SD opgenomen bestanden liever ook in HD overgezet hebben? Dat kan. De kwaliteit van de opnamen zal niet verbeteren, maar de bestanden zijn dan wel optimaal voor weergave op HD afspeelapparatuur.

MP4 of DVD
Tegenwoordig zetten wij het materiaal over naar MP4 bestanden op USB of externe harde schijf. Een andere optie is dat wij de video films overzetten naar een DVD. Er past maximaal 2 uur video materiaal op een DVD. Omdat de DVD langzamerhand een beetje terrein aan het verliezen is, adviseren wij het naar MP4 bestand over te laten zetten. Beide kan ook natuurlijk (tegen toeslag).

 

Staffelprijzen voor VHS, VHS-C, MiniDV, Hi8, Video8, Digital8 digitaliseren

 • Hoe meer tapes, hoe lager de prijs per stuk
 • Opslag op USB/externe harde schijf , zelf meeleveren of via ons aanschaffen.
 • Indien u zelf een USB of externe harde schijf meelevert, houdt u dan rekening met +/- 1GB benodigde ruimte voor +/- 1 uur videomateriaal.
 • We slaan de bestanden op in MP4 formaat. Andere formaten zijn mogelijk op aanvraag.
Aantal Tapes Prijs per Tape
1 t/m 49 

50 en meer 

18,50

17,50

Foto’s digitaliseren

Bij Roy Janssen Fotografie kunnen alle soorten afgedrukte foto’s gedigitaliseerd worden. We werken met een fotoscanner die tot A4-formaat aan kan, maar we kunnen ook grotere foto’s in delen scannen die we dan keurig netjes voor u digitaal weer aan elkaar plakken.

Wat kunnen we verwerken? 

 • Losse foto’s
 • Hele album-pagina’s

We hebben niet één type foto scanner maar meerdere. Daaronder de meest gebruikte uitstekende flatbedscanner die vele correctiemogelijkheden in zich hebben. Wij kunnen hiermee losse foto’s, of foto’s die in een foto-album vast zitten als losse digitale foto’s scannen. Maar wij kunnen ook gehele foto-albumpagina’s scannen. Dit kan gewenst zijn als er veel teksten en andere dingen verwerkt zijn in de albums die u wilt bewaren. 

Resolutie

Over het algemeen werken we in een resolutie van 300dpi. Hoger heeft vaak geen zin omdat de foto nooit scherper zal worden maar alleen de bestandsgrootte. Als we een foto scannen van 10x15cm wordt daarmee 1200x1800pixels op 300dpi qua digitale grootte bereikt. Daarmee zijn uitstekende afdrukken te maken tot respectievelijk net iets kleiner dan A4 en A3 formaat. Echter in de professionele drukwereld zullen foto’s die op 300dpi worden gescand even groot worden afgedrukt als het origineel en dus niet vergroot worden.

Dit geldt dus voor de professionele standaard voor afdrukken zonder kwaliteitsverlies. In veel fotoboeken of printers voor consumenten zult u in werkelijkheid het verschil niet snel zien en zullen er dus goede afdrukken te maken zijn van een originele 10×15 cm foto op 300dpi gescand tot iets kleiner dan A4 formaat. Alle foto’s worden door ons handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd en software matig kunnen we in sommige gevallen ook wat doen aan de stofjes en krasjes. U heeft ook de optie om fotoalbum pagina’s in zijn geheel scannen, dan wordt de gehele pagina gecorrigeerd en niet per foto apart. 

JPEG of TIFF

Meestal leveren we JPEG bestanden, maar TIFF is bijvoorbeeld ook een optie.

Staffelprijzen voor foto’s, Negatieven, Dia’s digitaliseren

 • We scannen los aangeleverde foto’s of fotoalbums per pagina
 • We hanteren een minimum aantal. Levert u minder in, dan betaalt u het minimale aantal.
 • Levering in Tiff formaat is ook mogelijk, hiervoor gelden hogere tarieven.
 • De bestanden worden afgeleverd op USB stick, zelf meeleveren of via ons aanschaffen.
 • Bij aantallen onder de 100 wordt er een starttarief gehanteerd van 9,95 euro

 

 

Aantal Prijs per stuk
Minder dan 50 stuks

50-249 stuks

250-999 stuks

Meer 1000

Kleurherstel

€ 0,40 

€ 0,35

€ 0,30

€ 0,25

€ 0,10

 

Wilt u uw opdracht langsbrengen? U kunt telefonisch of per email een afspraak maken om uw opdracht in te leveren en te bespreken.(Wij reageren altijd binnen 24uur!)