Heb je als fotograaf nog wel een website nodig?

Iedereen post tegenwoordig zoveel op social media dat je je als fotograaf weleens afvraagt of het hebben van een website nog wel nodig is. Het antwoord is ja! Lees de onderstaande argumenten maar eens door.

Top5 platformen

1. Veel meer dan alleen een portfolio

Op een website kun je meer kwijt dan alleen je portfolio. Op je website laat je zien wie je bent en waar je voor staat. Je kunt je persoonlijke biografie erop kwijt en een selectie van je mooiste foto’s (je portfolio). Op social media is de selectie wat minder streng en wat procesmatiger.

2. Duidelijkheid en overzicht

Op social media kun je ook veel communiceren maar mensen onthouden maar een heel klein gedeelte van wat je ooit hebt gepost .                       Ook worden lang niet al je updates bekeken, eigenlijk is het een vluchtig medium.

Op je website kun je precies aangeven wat je kunt bieden, welke specialisaties je eventueel hebt en voor welke doelgroep(en). Als je wilt kun je ook prijzen aangeven.

 

3. Betrouwbaar en professioneel

Als mensen jou ‘Googelen’ en ze vinden alleen je Facebook pagina, misschien een LinkedIn account en wat losse dingen op social media(instagram), dan kom je niet heel serieus over.

Ik heb zelf de ervaring dat klanten snel op zoek gaan naar een fotograaf die wel een website heeft. Omdat dat betrouwbaar en professioneel overkomt.

4. SEO

Je teksten en blogs op je website kun je optimaliseren voor Google, zodat je beter gevonden wordt. Dat gaat zeer lastig tot niet met social media updates.

SEO Graphic

5. Algoritmes

Helaas wordt maar zo’n 25% van je posting gezien. Social mediaplatforms werken vaak met algoritmes, behoorlijk irritant.

Het is natuurlijk wel mogelijk om een zakelijke pagina op Facebook of een zakelijk account op Instagram waardevoller te maken waardoor een en ander beter gezien wordt. Maar dat kost geld en dat ga je niet iedere keer doen.

6. Niet iedereen heeft Social media

Ik heb in mijn eigen kennissen- en klantenkring nog steeds veel mensen zitten die helemaal niet actief zijn op social media. Die bereik je dus al niet zonder website.

7. Website èn Social media

Juist de mix en de samenhang tussen alles wat je online doet biedt een goede manier om jezelf zichtbaar te maken, je netwerk op te bouwen, vertrouwen te winnen, te laten zien wat je doet, kortom: aan online marketing doen.

Het één kan niet zonder het ander, het gaat om het geheel.

 

8. Wat moet ik er voor doen?

Via Websion kun je een website laten bouwen en onderhouden. En als je het handig aanpakt, zal het je veel klanten en omzet opleveren. Voor meer informatie kun je reageren via reacties of mailen naar info@royjanssenfotografie of via www.royjanssenfotografie.nl en dan via het contactformulier.

 

Wat vind jij?

Ik ben heel benieuwd hoe jij hierin staat. Denk jij dat je geen website (meer) nodig hebt? Of zweer je er juist bij? Laat het weten in de reacties!